Fisk


 

Het räkwok

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
3 dl jasminris
1 påse (600 g) djupfrysta thaiwokgrönsaker
1 msk olja
2 dl lättkokosmjölk
1/2-1 dl Sweet chilisås
1 burk (360 g) räkor i lake


 
Gör så här
Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Fräs grönsakerna i olja enligt förpackningens anvisning. Blanda kokosmjölken med sweet chilisås och häll i woken. Låt puttra några minuter. Låt räkorna rinna av och blanda i woken.
Servera den heta räkwoken med riset och stavar av gurka och bröd.

Tips!
För att få en rolig form på riset kan man pensla insidan på en trattformig sil med olja. Packa riset i silen och stjälp upp på tallriken precis innan servering. Upprepa med resten av riset.

 

11 september 2007

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept