Fisk


 

Frasig fiskgratäng

 

 

4 portioner
 
Ingredienser
600 g torskfiléer
1 tsk salt
1 dl smulat vitt bröd
1 dl riven torr ost, gärna parmesan
½ dl finhackad persilja
ev. 1 pressad vitlöksklyfta

Tillbehör:
2 stora tomater
kokt ris

Ugn: 225°
Gör så här
Lägg filéerna i smord ugnssäker form. Salta. Täck med aluminiumfolie och koka i ugn 15 minuter.
Blanda brödsmulor, ost, persilja och ev. vitlök. Dela tomaterna i halvor.
Ställ tomaterna vid sidan av fisken i formen och strö brödblandningen över. Gratinera tills ytan har fått fin färg och fisken är färdig, ca 10 minuter.
Servera med kokt ris.

24 oktober 2007

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept