Fisk


 

Kreolsk fiskpanna

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
200 g pärllök
1 röd paprika
250 g broccoli
½ före. (à 500 g) passerade tomater
½ tsk malda kryddnejlikor
½ tsk salt
några droppar tabasco
600 g torskfilé, sej eller hoki
saft av 1 lime
½ tsk salt
 
Gör så här
Skala pärllöken. Skölj, kärna ur och skär paprika i bitar. Skölj och bryt broccolin i buketter. Skär den grova stocken i tunna skivor. Koka upp de passerade tomaterna med kryddnejlikor, salt och tabasco i en traktörpanna. Lägg i lök, paprika och broccoli och låt puttra under lock ca 5 minuter. Skär torsken i mindre bitar. Gnid in torskbitarna med limesaft och salt. Stick ner fiskbitarna i traktörpanna och låt puttra ytterligare 6-7 minuter.
Servera den kreolska fiskpannan med vildrisblandning.
 

23 december 2007

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept