Fisk


 

Lime- och ingefärsbakad torsk med grönsaker i röd curry

 

 

Portioner: 4

 
Ingredienser
600 g torskfilé
2 msk riven ingefära
1 lime
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1 msk röd currypasta
500 g djupfrysta wokgrönsaker
1 burk lätt kokosmjölk, 400 ml
1 grönsaksbuljongtärning
salt och peppar


 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150º C.
2. Blanda ingefära och saften från en halv lime.
3. Skär torsken i 4 lika stora portioner. Lägg dem i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Pensla ingefärsblandningen på fisken och sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter, eller tills fiskens innertemperatur är 56ºC.
4. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i rapsolja, tillsätt currypasta, wokgrönsaker, kokosmjölk och grönsaksbuljongtärning. Koka upp grönsaksgrytan och smaksätt med salt, peppar och saften från en halv lime.
5. Servera torsken med grönsakscurryn och ris.
 

18 januari 2008

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept