Fisk


 

Aniskryddad fiskbullslåda med sötsyrliga grönsaker

 

 


Portioner: 4


2 burkar fiskbullar (ā 375 g)
1 burk hummersoppa (295 g)
1 dl grädde
1 1/2 dl mjölk
1 +1 tsk anis
4 msk färskpressad citronjuice

Sötsyrlig sallad:
1 gurka
1 liten fänkål (ca 250 g)
1/2 dl färskpressad citronjuice
5 msk socker
smör till stekning
salt
peppar

 

Gör så här
1. Skala gurkan, halvera den på längden och gröp ut kärnorna med en sked. Skär gurkan i halvcentimeter stora bitar. Ansa och skär fänkålen i mindre bitar.
2. Blanda citronjuice och socker i en kastrull. Låt koka upp. Lägg ner fänkål och gurka.
3. Låt sjuda ca 2 minuter, tills grönsakerna är mjuka men har spänst kvar. Smaka av med 1 krm salt och 1 krm peppar. Låt svalna. Häll av spadet.
4. Stöt anis i en mortel.
5. Häll hummersoppan i en kastrull. Tillsätt grädde och mjölk och koka upp. Smaka av med hälften av anisen, citronjuicen, 2 krm salt och 1 krm peppar.
6. Häll av spadet från fiskbullarna. Låt dem rinna av.
7. Stek fiskbullarna hastigt i smör. Smaka av med 1 krm salt, 1/2 krm peppar och resterande anis. Servera fiskbullarna på en bädd av de sötsyrliga grönsakerna. Häll på rikligt med sås. Ris passar till.

24 januari 2008

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept