Fisk


 

Kryddig fisk med bönsalsa

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
400 g Alaska Pollock, tinad
1 tsk spiskummin
1 krm svartpeppar eller pepparmix
1 tsk salt
1,5 msk flytande margarin

Bönsalsa:
1 burk vita eller svarta bönor (ca 400 g)
1 röd lök, hackad
4 tomater, i tärningar
2 avokador, i tärningar
1 tsk citronskal, rivet
2-3 msk citron, pressad
1 msk olivolja
0,5-1 tsk salt

Tillbehör:
800 g potatis, kokt
färsk koriander
 
Gör så här
Börja med salsan. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda dem med övriga ingredienser.
Dela fisken i portionsbitar, krydda och salta den. Stek den i fettet på båda sidor.
Servera fisk och salsa med potatis, strö ev. över lite koriander.

 

29 januari 2008

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept