Fisk


 

Viltlax

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
4 bitar skinn- och benfri lax, ca 500 g
2 purjolökar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
2 tsk stötta enbär
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
2 msk konc. vilt- och kantarellfond
1-2 msk lingon


 
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. skär laxen i stora bitar och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten på en ugnssäker form och fördela laxen ovanpå. krydda med salt, peppar, timjan och enbär.
Blanda grädde och fond och häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö över lingon.
Servera med stekt svamp och potatis.
 

27 mars 2008

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept