Fisk


 

Musslor provenįale

 
Portioner: 4
Ingredienser
1 burk musslor ā 425 g
1 burk hela skalade tomater ā 400 g
1 knippa persilja
10 - 12 medelstora potatisar
1 stor gul lök
2 - 3 klyftor vitlök
1 msk margarin
1/2 krm svartpeppar
1/2 tsk timjan
ca 2 dl stark fiskbuljong (tärning)
ev. salt



 
Gör så här
1. Skala potatisen och löken. Skär löken i tunna skivor och potatisen i knappt 1/2 cm tjocka skivor.
2. Fräs löken, vitlöken (hackad eller pressad) och pepparn i margarinet någon minut utan att det får färg.
3. Tillsätt potatis, timjan, de hela tomaterna med sitt spad samt fiskbuljongen (1 tärning till 2 - 3 dl vatten + musselspad). Koka upp och koka ca 15 min tills potatisen känns mjuk.
4. Hacka persiljan under tiden. Blanda i den tillsammans med musslorna på slutet. Koka upp det hela och smaka av med salt om det behövs.

Servera grytan med vitt bröd till.
 

23 april 2008

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept