Fisk


 

Laxfilé med pepparrot

 

 

4 portioner
 
Ingredienser
4 bitar laxfilé, 600-800 g
1 pkt bladspenat, 250 g
2-3 msk margarin
salt
3 dl vispgrädde
1-2 tsk riven pepparrot
½-1 msk söt senap

Ugn: 225°
Gör så här
Smörj en ugnssäker form med margarin. Tina bladspenaten i ett durkslag, krama ur all vätska. Lägg spenaten i botten på formen, klicka över 1 msk margarin.
Gnid in laxbitarna med salt och lägg dem ovanpå spenaten. Tillaga i mitten av ugnen, 10 minuter.
Blanda vispgrädde, pepparrot och senap, smaka av.
Ta ut formen och häll gräddblandningen över fisken. Grädda ytterligare 15 min tills fiskköttet är fast och färdigt. Tillagningstiden kan variera något beroende på fiskfiléns tjocklek.
 

11 maj 2008

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept