Fisk


 

Strömmingslåda med pepparrot

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
1 kg strömming eller 600 g strömmingsfilé
1½ tsk salt
nymalen svartpeppar
2 msk riven pepparrot
2 msk rumsvarmt smör
1 dl vispgrädde
1 dl chilisås
2 msk skorpsmulor
smör till formen

Tillbehör:
Smör och bröd
Gör så här
Rensa, bena ur och skölj strömmingen, klipp bort ryggfenorna. Låt filéerna rinna av. Sätt ugnen på 225°. Smörj en ugnsfast form.
Lägg upp filéerna med köttsidan uppåt. Strö på salt och mal över lite svartpeppar.
Blanda smör och pepparrot. Fördela pepparrotssmöret på filéerna och rulla ihop dem. Lägg dem tätt i den smorda formen.
Blanda grädde och chilisås och häll blandningen över strömmingen. Sikta över brödsmulor och låt grädda i ugnen ca 20 minuter.

 

25 oktober 2008

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept