VARMRÄTTER


 

Ansjovisspäckad laxfilé med crème fraîche-kokt gurka

 

Portioner 4


4 st x 160 g laxfiléer skurna rakt ner med
skinnet kvar
4 st ansjovisfiléer á 20 g delade på längden
2 dl finskuren gräslök
2 dl finskuren dill
1 dl rapsolja
220 g gurkhalvmånar utan kärnhus
2 dl 34% crème fraîche
2 krm salt
3-4 varv på vitpepparkvarnen


 Skär ett snitt ca 1 cm från skinnet längs med sidan och lägg in en ansjovisfilé där. Skär ett nytt snitt från andra sidan ca 2 cm från toppen och stoppa in en halv filé där. Upprepa proceduren med de andra filéerna. Pensla filéerna med oljan och dra några varv med vitpepparkvarnen över. Rulla dem i örterna (ej skinnsidan). Hetta upp en stekpanna med lite olja och lägg på laxfiléerna med skinnsidan nedåt.
 Grädda klart i 150C varm ugn i ca 12 min.
 Koka upp crème fraîchen och smaksätt med salt och peppar. Vänd i de lövtunt skivade gurkhalvmånarna.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept