Fisk


 

Fiskfilé Dugléré

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
600 g fiskfilé
4 msk smör
1 finhackad gul lök
4 tomater
1 dl hackad persilja
2 dl torrt vitt vin
1 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
½ citron
1½ dl vispgrädde
2 äggulor
1 tsk salt
svartpeppar

Garnering:
finhackad persilja

Tillbehör:
ris eller kokt, pressad ptatis
Gör så här
Skålla och skala tomaterna, dela dem och tag bort kärnorna och skär tomatköttet i tärningar.
Smörj en traktörpanna med 1 msk smör. Lägg lök, tomattärningar och persilja i botten. Vik ihop filéerna med köttsidan utåt och lägg dem ovanpå. Salta och peppra och smula över fiskbuljongtärningen. Häll på vin, vatten och saften av en halv citron.
Koka upp och låt sjuda under lock på svag värme 7-8 minuter. Tag upp fisken med en hålslev och lägg upp den på varmt serveringsfat. Täck med folie.
Sätt pannan på värmen och koka upp såsen. Tillsätt hälften av grädden och låt såsen koka ihop ett par minuter. Rör ut gulorna med resten av grädden och vispa ner redningen i såsen som sedan inte får koka mer. Vispa ner några smörklickar och smaka av med lite salt och peppar.
Häll såsen över fiskfiléerna, strö lite hackad persilja över och servera omedelbart.
 

14 november 2008

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept