Fisk


 

Fiskgratäng

 

 

Portioner: 2
 
Ingredienser
300 g fiskfiléer
1 msk smör
1 tsk salt
1,5 msk fiskbuljong
1 knippa finklippt dill
100 g färska räkor. Räkorna kan bytas ut mot musslor, svamp, ansjovis eller sparris.

Gratinering:
2,5 msk riven ost

Gratängsås:
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk vetemjöl
fiskspad
1 äggula
salt
peppar

 
Gör så här
1. Skölj de färska fiskfiléerna, tina de djupfrysta eller skär det halvtinade fiskblocket i 2 cm tjocka skivor.
2. Smörj en ugnsfast form. Lägg fisken i formen och salta. Tillsätt fiskbuljongen och koka i 200 grader varm ugn i 10-15 minuter.
3. Gör gratängsåsen. Blanda grädden, mjölet och fiskspadet och hetta upp i 3 minuter. Tillsätt äggulan och kryddorna.
4. Lägg räkorna på fisken och slå såsen över. Strö på osten och gratinera i 250 grader varm ugn tills rätten är genomvarm och har fått fin färg. Garnera med dill.
 

19 november 2008

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept