Fisk


 

Soja- och ingefärsmarinerad lax

 

 

4 personer
 
Ingredienser
600 g laxfilé
1 dl kinesisk soja
2 msk färsk riven ingefära eller 1 msk torkad
1 vitlöksklyfta, krossad
0,5 dl sesamolja
1 msk thailändsk fisksås (kan uteslutas)
250 g couscousgryn
2,5 dl vatten + 1 msk oliv- eller matolja
1 tsk salt
1 dl paprika, fint tärnad
50 g smör
0,5 dl korinter eller russin
50 g cashewnötter eller torrostade jordnötter
1 tsk spiskummin

 
Gör så här
Gör en marinad av soja, ingefära, sesamolja och krossad vitlök. Skär laxen i 8 skivor och marinera den i c:a 30 minuter. Koka upp vatten, olivolja och salt. Tillsätt couscousgrynen och låt dem svälla i c:a 2-3 minuter, tills vattnet har absorberats.
Fräs paprika, cashewnötter och korinter i smör. Tillsätt couscousgrynen och smaka av med salt, peppar och kryddor.
Blanda alla ingredienser till chilidressingen och smaka av med salt. Halstra laxen i en het panna, gärna med teflonbotten, 2 minuter på varje sida.
Servera med couscous, en blandad grönsallad och chilidressing.

 
 

09 december 2008

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept