Fisk


 

Ugnsbakad lax med medelhavspotatissallad

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
600 g färsk lax i bit
socker
salt och svartpeppar
rivet skal från 1 citron

400 g kokt potatis
1 rödlök- skivad
1/2 gurka urkärnad och nedskuren i bitar
1 röd paprika- skuren i bitar
1 msk kapris
1 dl svarta oliver med kärna
1 msk hackad persilja
några kvistar basilika

1 msk dijonsenap
3 msk vinäger
4 msk olivolja
salt och peppar
 
Gör så här
Krydda laxen med salt, socker, peppar och citronskal. Gnid in kryddorna i laxen och låt helst dra 30 minuter. Baka i ugn eller på grill.
Blanda samtliga ingredienser till vinägretten. Lägg i övriga ingredienser till salladen och smaka av med salt och peppar.

04 maj 2009

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept