Fisk


 

Chiliräkor med grönsaksris

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
1 kg räkor med skal
50 g kryddat smör chili & lime

Grönsaksris:
2 1/2 dl ris
2 msk konc hummerfond
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 krm saffran
400 g strimlade grönsaker
2 msk kryddat smör chili & lime
4 dl kokta bönor
1/2 tsk salt
1 lime

 
Gör så här
Koka riset i hummerfond och 5 dl vatten. Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Fräs all lök, saffran och grönsaker i smöret i en gryta. Blanda ner bönorna och det kokta riset. Smaksätt med salt, rivet limeskal och limesaft. Skala räkorna och fräs dem i smöret.
Servera dem heta till riset

 
 

25 maj 2009

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept