Fisk


 

Fiskfärs queneller fiskbullar

Beskrivning av recept

Fiskfärs kan användas till queneller, fiskbullar, fiskterrine eller till att fylla fiskrulader. Blir gott av lax, gädda, gös och torsk. Gärna blandade fiskar. Alla ingredienser ska vara kalla. Mal fisken i kvarn först eller be om fiskfärs eller att få den mald i fiskdisken. Du kan också använda matberedare om du skär fiskbitarna i små kuber innan. Av fiskfärs kan man göra queneller som är franska för små äggformade fiskbullar. Vanligtvis serverade i vitvinssås med vårgrönsaker, ris eller potatis. Du kan också gratinera dem. Vidare kan du också göra fiskterrine till buffé eller förrätt. Då bakar du fiskfärsen i ugnen i en form med ströbröd och låter svalna. Ofta blandar man ut färsen med hela fiskbitar eller skaldjur då. Gott med kall sås på örter och creme fraiche. Fiskbullar, fiskburgare och fiskbiffar blir också gott såklart.

Ingredienser till recept

4 Portioner

Tillagning av recept

  1. Mal fisken i kvarn eller skär i mindre bitar och lägg i matberedare (med kniv). Kör någon minut till en färs. Tillsätt ägget och kryddor samt kör lite till. Tillsätt sedan grädden lite i taget under mixning någon minut och tills färsen är slät. Stek gärna en liten klick och smaka om det behövs mer kryddor. Nu är färsen klar att användas till det du önskar queneller, fiskbullar, terrine eller att fylla fiskrulader.

23 juni 2009

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept