Fisk


 

Ansjoviskryddade fiskbullar

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
600 g fiskfärs
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1 msk ansjovisspad
smör till stekning
1/2 dl hackad dill

Potatismos:
8 potatisar
2 - 3 dl mjölk
1/2 dl smält smör
1 dl ost, finhackad el. riven
salt och peppar

Sås:
5 dl grädde
7 - 8 ansjovisfiléer
ev. vitpeppar
 

Gör så här
Potatismos:

Skala och dela potatisarna. Koka dem mjuka i vatten. Mosa potatisen i potatispress eller med mixer. Värm mjölken och blanda med det smälta smöret. Häll försiktigt ner vätskan i den mosade potatisen. Lite i taget, till önskad konsistens. Blanda ner osten, så att den smälter. Smaka av med salt och peppar.

Fiskbullar:
Blanda vattnet till fiskbullarna med ägget och ansjovisspadet. Låt det svälla en stund.
Blanda ned fiskfärsen och ev. dill i vätskan. Ha i lite ströbröd om konsistensen blir för lös. Smaka av med salt och peppar.
Forma till önskad form och genomstek gyllenbrunt i smör. Panera på alla sidor i ströbröd.

Sås:
Häll grädden i en kastrull. Blanda ner ansjovisfiléerna. Mixa slät. Värm, men låt det inte koka. Smaka ev. av med vitpeppar.
 

25 juni 2009

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept