Fisk


 

Spättafilé med curryräkor

 

 

4 port
 
Ingredienser
600 g färska eller tinade frysta spättafiléer
1 tsk salt

Panering:
1 ägg
¾-1 dl ströbröd

Stekning:
Margarin eller smör

Curryräkor:
1 finstrimlad purjolök
1-2 msk smör eller margarin
2-3 tsk curry
1 krm paprikapulver
1-2 dl crème fraiche
ca 150 g skalade räkor
klippt persilja
citron
Gör så här
Fräs purjolöken i matfettet. Tillsätt curry och paprika. Häll i crème fraiche. Håll såsen varm.
Salta fiskfiléerna. Vänd dem i uppvispat ägg och sedan i ströbröd.
Stek fisken i fett på medelstark värme, ca 2-3 minuter på var sida.
Lägg räkorna i såsen. Värm såsen utan att låta den koka.
Strö lite persilja över fisken när du serverar den. Bjud citronskivor och kokt eller pressad potatis till. Kokt ris kan ersätta potatisen.
 

19 augusti 2009

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept