Fisk


 

Fisk från Apulien

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
1 msk smör till formen
8 - 12 spättafiléer (600 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
3 msk finhackad persilja
1 dl riven parmesanost
4 msk ströbröd
2 msk olivolja

Till servering
ris
haricots verts
citronklyftor
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en stor ugnsform.
2. Lägg i filéerna, salta och peppra.
3. Finhacka vitlök och persilja. Blanda hacket med ost och ströbröd.
4. Ringla olivolja över fisken och strö på ostblandningen.
5. Stek i övre delen av ugnen ca 15 min. Stick med en gaffel och se om fisken är färdig, då skivar den sig lätt och köttet är helt vitt.
6. Servera med ris, haricots verts och citron.
 
 

18 september 2009

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept