Fisk


 

Lax Tikka med grönsakscouscous

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
1 dl naturell yoghurt eller matyoghurt
2 msk lime, pressad
1 tsk salt
1 msk Garam Masala
1 krm svartpeppar, grovmald
400 g laxfilé

Grönsakscouscous:
4 dl couscous
1 paprika, tärnad
1 bit purjolök
2 tomater, tärnade
ev. salt
 
Gör så här
Blanda yoghurt, lime, salt och kryddor i en skål. Blanda i laxbitarna, täck över och låt stå i kylen ca 2 timmar. Vänd bitarna någon gång under tiden. Lägg laxen i en ugnssäker form och baka i mitten av ugnen tills laxen precis är genomstekt, 15- 20 minuter.
Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Blanda i grönsakerna, ställ grytan på svag värme och låt blandningen bli varm. Smaka av den med lite salt och servera till laxen.

 
 

03 oktober 2009

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept