Fisk


 

Fiskgratäng med fänkål, squash och hummersås

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
800-1000 gram torskfiléer
potatis

1 pkt bacon
2 gula lökar
1 squash
2 fänkålsstånd
3 vitlöksklyftor
salt och peppar

Sås:
1/2 dl dill
2 1/2 dl färdig hummersoppa
lite vatten eller mjölk att späda soppan med
salt och peppar

1/2 citron

 
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Koka potatisen.
Strimla och bryn baconet. Skala och skär löken i tunna klyftor. Fräs lök och bacon. Skala och skär squashen i ca 2 cm stora bitar. Skiva fänkålen, skala och strimla vitlöken tunt. Fräs grönsakerna tillsammans med baconet och löken. Salta och peppra.

Sås:
Hacka och blanda ner dillen i soppan. Smaksätt med salt och peppar. Späd med lite vatten eller mjölk om soppan känns tjock.

Lägg grönsakerna i botten på en ugnsfast form. Lägg fisken ovanpå, pressa över citron. Salta och peppra.
Häll soppan över fisken och grädda i ugnen i ca 20-25 minuter.
Servera gratängen med pressad potatis.
 

23 oktober 2009

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept