Fisk


 

Fransk potatis- och musselpanna

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
10-12 potatisar, ca 1 kg
2 gula lökar
2 burkar (á 400 g) hela tomater
2 fiskbuljongtärningar
1-2 krm peppar
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 stor burk (ca 450 g) musslor i vatten
1/2-1 dl vatten
1 dl hackade örter t ex timjan, persilja, dill
 
Gör så här
Skala och skär potatis och lök i tunna skivor. Varva dem med tomater och smulad buljongtärning, peppar och vitlöksklyftor i en traktörpanna. Droppa över olivolja. Häll över vatten och spadet från musslorna. Låt koka under lock tills potatisen är mjuk ca 20 min. Fördela musslorna och gärna hackade örter tex. timjan, persilja, dill över potatis och lök.
Servera den franska musselpannan med bröd, ost och en blandad sallad.

Tips!
Skiva potatis och lök på matberedarens tunna skärskiva så går det riktig snabbt. Tycker man inte om musslor kan dessa bytas ut mot 1 stor burk (ca 700 g) fiskbullar i buljong.

 
 

04 december 2009

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept