VARMRÄTTER


 

Fiskgryta med bacon

 

4 port


500 g fiskfilé, t ex torsk
2 auberginer
1 gul lök
200 g bacon
2 msk matolja
3 dl vatten
dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk grovhackad koriander eller slätbladig persilja

 

  1. Skär auberginerna i 1 cm tjocka skivor. Skala och hacka löken, Hacka baconet Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Lägg i bacon, lök, och aubergine och fräs det i 5 minuter.
  2. Häll i vattnet, lägg på lock och koka grytan på svag värme i 10 minuter.
  3. Skär fisken i 3 cm stora bitar. Häll mjölet på en tallrik och vänd runt fisken så att mjölet fastnar. Stek fisken i oljan i en stekpanna, bara så mycket att den får färg runt om. Salta och peppra
  4. Lägg ner fisken i auberginröran i grytan och låt allt sjuda i 2-3 minuter. Strö över koriander eller persilja.
  5. Servera fiskgrytan med kokt ris.

2002-07-14

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept