VARMRÄTTER


Kaviarströmming

 

4 pers.

1 kg färsk strömming

Fyllning:
3 msk kaviar (orökt)
2 msk finskuren gräslök
2 msk hackad dill
2 msk hackad gul lök
1 äggula
några varv vitpeppar från kvarn

2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl kaviar
2 krm salt
2 msk smör
1 msk ströbröd

 

1. Rensa strömmingen och ta bort ryggbenen. Skölj och torka filéerna.
2. Blanda alla ingredienser till fyllningen.
3. Bred ut strömmingsflundrorna med skinnsidan ner. Fördela fyllningen över flundrorna och rulla ihop dem.
4. Smöra ett ugnssäkert fat med hälften av smöret och placera ruladerna med skarven ner tätt på fatet.
5. Blanda grädden med kaviar och lite salt och häll över ruladerna. Fördela ströbrödet och klicka sedan av resten av smöret jämnt över fatet.
6. Grädda 15-20 minuter i 200°.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept