VARMRÄTTER


 

Kreolska räkor

 

4 pers


3/4 kg räkor med skal
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 selleristjälkar
1 grön paprika
2 msk olja
1 msk vetemjöl
2 dl hönsbuljong
1 burk krossade tomater
5 droppar tabasco
salt, peppar
hackad persilja


 Skala räkorna. Skala och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Skär sellerin och den urkärnade paprikan i små tärningar.
 Fräs grönsakerna i olja under omrörning tills de är mjuka. Strö över mjölet och låt det fräsa ett par minuter. Häll på buljongen och tomaterna och smaka av med tabasco, salt och peppar. Låt röran småputtra utan lock i 15 minuter.
 Rör ner räkorna i såsen och låt dem bli varma. Låt dem inte koka för länge, de blir sega då. Strö över persilja och servera med nykokt ris.

 

2002-10-06

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept