VARMRÄTTER


 

Indiskt kryddigt kornris med fisk

 

Portioner: 4

8 dl kokt kornris
2 tsk citron
2 tsk spiskummin
1 tsk fänkål
en bit finriven färsk ingefära
4 pressade vitlöksklyftor
2 medelstora hackade gula lökar
2 röd paprikor i små bitar
1 tsk gurkmeja
4 msk olja
1 dl vatten
4 msk hackad färsk koriander
2 dl matlagningsyoghurt
400 gram vit fisk



 Fräs alla kryddor samt lök, vitlök och paprika i oljan i en stekpanna i ca 1 minut, späd med vattnet och låt det sjuda i ca 5 minuter.
 Tillsätt fiskbitarna och vänd dom i kryddsåsen, tills fisken är kokt.
 Lyft upp de färdiga fiskbitarna.
 Blanda ner kornriset i kryddblandningen i pannan.
 Tillsätt matlagningsyoghurten och blanda väl. Lägg upp kryddriset med fiskbitarna på tallrikar.
 Servera grönsallad till

2002-10-29

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept