VARMRÄTTER


 

Florentinsk fiskgratäng

 

4-5 portioner


400 g fiskfilé
1 burk musslor, ca 400 g
5 hg räkor som skalas
1 pkt tinad bladspenat
tsk örtsalt
krm vitpeppar
3 dl crème fraiche
50 g mosad ädelost
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk klippt dill

Garnering:
Musslor med skal

Ugn: 225 grader


 Bred ut spenaten i en smord ugnssäker form. Strö över salt och peppar.
 Lägg fisken, räkorna och de avrunna musslorna på spenaten.
 Blanda crème fraiche med ost, vitlök och dill. Ringla såsen över fisk, räkor och musslor.
 Gratinera i nedre delen av ugnen tills fisken är klar och gratängen har fin färg, 25-30 minuter. Garnera och bjud med pressad potatis, ris eller ett gott bröd.

2002-11-12

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept