VARMRÄTTER


 

Spätta på spenatbädd med spritsad potatis

 

 

 

4 portioner


C:a 250 g djupfryst bladspenat
600 g spättafilé
C:a 1/2 tsk salt
C:a 400 g oskalade räkor
2 påsar hollandaisesås

Limedoftande potatismos:
10-12 potatisar av mjölig sort
1 1/2-2 dl gräddmjölk
1 ägg
2 msk olivolja
Rivet skal och saft av 1 lime
Salt, peppar

Ugn 175 grader


 Tina spenaten och bred ut den i en smord ugnssäker form. Lägg spättafiléerna dubbelvikta över spenaten. Salta lätt
 Skala räkorna och fördela över fisken. Spara några till garnering.
 Täck med hollandaisesås tillagad enligt anvisningar på förpackningen.
 Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen. Värm mjölken och rör ner den i moset. Tillsätt ägg, olivolja, limesaft och -skal. Smaka av med salt och peppar. Spritsa eller klicka moset runt formens kanter.
 Gratinera längst ner i ugnen c:a 30 minuter.
 Garnera med räkor, små limeklyftor och några yviga dillvippor.

2002-11-25

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept