VARMRÄTTER


 

Räkpytt

 

Portioner: 4


1/2 kilo räkor med skal
10 st champinjoner
en stor lök
ett paket djupfryst bladspenat
3-4 vitlök klyftor
soya
en liten påse jordnötter
4 dl hönsbuljong


 Skala räkorna, spara skalen, hetta upp en stekpanna med olja eller smör.
 Häll i räkskalen, fräs en stund.
 Häll i hönsbuljongen, koka en stund.
 Pressa ut vätskan genom en sil, reducera till ca 2 dl.
 Fräs lök, vitlök, bladspenat och champinjoner i en stekpanna tillsätt vätskan från räkskalen.
 Låt sjuda en stund, rosta jordnötterna i lite olja.
 Häll i räkorna, låt dom bara bli varma, skvätt i lite soya.
 Strö dom rostade jordnötterna över. Servera med kokt ris.

2002-12-21

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept