VARMRÄTTER


 

Kickis Laxmousse

 

6 pers.

5-6 dl kokt lax
2-3 hg räkor
2-3 dl vispgrädde
2 dl majonnäs
1/2 - 3/4 dl chilisås
1 purjolök (minst 1 dl)
rikligt med dill (minst 1 dl)
7 - 8 gelatinblad
2 msk senap
1 tsk italiensk salladskrydda
salt
peppar

 Koka laxen, rensa den och dela i små bitar
 Lägg gelatinbladen i kallt vatten
 Vispa grädden med majonnäs, senap, chilisås, kryddor samt dill och purjolök.
 Krama ut gelatinbladen och smält på svag värme
 Blanda ner lax och sist gelatinet i smeten
 Smaka av
 Häll i form 1 - 2 l. Låt stå gärna över natten. (Man kan klä formen inuti med plastfolie så lossnar moussen lättare.
 Garnera med räkor, citronskivor och dill
 Servera med kokt potatis och sås.

 

Kickis sås till laxen

1 brk creme fraiche
röd stenbitsrom efter smak (minst burk)
några droppar citronsaft
hackad purjolök efter smak

2003-02-02

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept