VARMRÄTTER


 

Cheri de mer

 

Portioner: 4


500 g räkor, havskräftsstjärtar eller scampi
420 g (1 burk) fruktcocktail
2 msk smör
2 tsk curry
2 dl torrt vitt vin eller vatten
2 dl vispgrädde
några droppar tabasco
hackad persilja


 Sila av fruktcocktailen men spara 1 dl av spadet och ta bort alla röda körsbär.
 Fräs smör och curry någon minut
 Tillsätt mjöl och rör om och häll i vin och grädde. Rör om med en visp till dess såsen kokat upp. Låt den sedan sjuda ca 5 minuter
 Häll i fruktspadet, lägg i skaldjuren och frukten och låt allt bli riktigt varmt
 Smaka av med tabasco och salt. Strö över persilja
 Serveras med kokt ris, gärna vildrisblandning

2003-02-15

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept