VARMRÄTTER


Pepparrotslax på grönsaksbädd

 

4 pers.

600 g benfri färsk laxfilé
2 dl creme fraiche
2½ msk färsk riven pepparrot
2 msk hackad persilja
1½ dl riven ost

Grönsaker:
800 g valfria grönsaker, t ex paprika i olika färger, rödlök, zucchini
50 g smör eller margarin
1 pressad vitlöksklyfta
salt
Ugn: 225 grader

 

 Dela laxen i 4 portionsbitar.
 Grönsaker: Ansa, kärna ur och skär paprikan i tärningar. Skala och hacka löken, dela zucchinin i tärningar.
 Lägg alla grönsakerna i en smord eldfast form. Lägg på smör och pressad vitlök. Rör om. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.
 Blanda creme fraiche, pepparrot, persilja och riven ost.
 Ta ut grönsakerna och placera laxen på grönsaksbädden. Salta.
 Stek ca 10 minuter till. Ta ut formen och klicka över pepparrotsblandningen på laxen. Stek ytterligare 5 minuter i ugnen.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept