VARMRÄTTER


Örtbakad torsk

 

 

4 portioner

600-800 gr torskfilé
1 burk creme fraiche
1 msk finhackad persilja
1 msk finhackad färsk dill, eller 1 tsk torkad
1 tsk finhackad färsk dragon eller tsk torkad
1/2 citron
1 finhackad schalottenlök
salt & vit peppar
ca 1 dl skalade räkor


 Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en eldfast form. Lägg i fisken, och pressa över citron. Strö över lite salt och vit peppar. Rör ihop de finhackade örterna, löken och creme fraîchen. Fördela över fisken. Grädda i ugnen ca 15 minuter.
 Fördela räkorna över fisken de sista minuterna, räkorna skall bara bli varma. Serveras med råkost och nykokt potatis. I stället för potatis kan du använda tex. råris eller gott bröd.

2003-07-03

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept