VARMRÄTTER


Stekta fiskfiléer med vitlökschampinjoner

 

Portioner: 2

250 g fiskfilé med fast kött, skuren i 40-50 gramsbitar
250 g färska champinjoner
25-50 g mosade vitlöksklyftor
3-5 msk torrt vitt vin (torr vit vermouth går också bra)
stekfett, gärna extra Virgin Olive Oil, men smör eller margarin går bra
salt, dragon, svartpeppar efter smak

 Dela champinjonerna i 2 - 4 delar. Värm matfettet till cirka 160 C (smör börjar just anta en nötbrun färg, en liten bit vitt bröd blir guldgul på 15-30 sekunder), bryn champinjonbitarna tillsammans med den mosade vitlöken tills svampen är påtagligt brynt (minst 3-4 minuter, sänk värmen vid behov för att undvika vidbränning).
 Tag svampen ur stekpannan men skrapa inte ur pannan, vitlöksrester bör få bli kvar. Tillsätt fiskfilébitarna och bryn dem 15-30 sekunder, häll på vitt vin, låt koka 15-30 sekunder, krydda och häll tillbaka svampen, låt koka en minut.
 Servera gärna med grönsallad och nykokt färskpotatis eller pilaffris.

2003-07-07

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept