VARMRÄTTER


Räkpanna med frukt

 

 

Portioner: 4


1 kg räkor
1 gul lök
1-2 klyftor vitlök
1 msk smör
2-3 msk curry
1 tsk paprikapulver
3 dl grädde
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 grön eller röd paprika
2 bananer
2-3 skivor ananas
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
1/2 krm cayenpeppar


 Skala räkorna, skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smöret. Strö över curry och paprikapulver och späd med grädde och vin. Låt koka några minuter. Skölj, kärna ur och strimla paprikan, skiva bananer och skär ananasen i bitar. Lägg frukt och paprika i såsen och låt dem bli varma.
 Smaksätt med kryddorna. Lägg i räkorna och låt dem bli varma, servera med ris.

2003-07-29

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept