VARMRÄTTER


Limemarinerade räkor med couscous

 

4 pers.

1 kg räkor med skal
rivet skal och saft av 1 lime
½-1 röd chilifrukt
2 krm malen koriander
2 tsk sesamolja
3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
3 dl couscous
2 salladslökar
2 paprikor
1 vitlöksklyfta

 

 Skala räkorna. Kärna ur chilifrukten och finhacka den.
 Blanda samman rivet limeskal och pressad limesaft med chilifrukt, koriander och sesamolja.
 Lägg räkorna i marinaden och låt dem ligga kallt i ca 30 minuter.
 Ansa salladslökarna och skiva dem fint. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och finhacka vitlöken.
 Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt couscous och lägg på locket. Ta bort kastrullen från värmen och låt den stå i ca 5-6 minuter.
 Fräs grönsakerna lätt i lite matolja. Blanda ner grönsaksfräset i couscousen.
 Trä upp räkorna på spett och stek dem i lite matolja eller grilla dem. Bjud räkspetten tillsammans med couscousen.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept