VARMRÄTTER


 

Rispanna med torsk och tomat

 

 

4 portioner


500 g torskfilé

Marinad:
2 msk pressad saft av citron
1 msk olja
1 msk brun farin
1 tsk salt
1 krm peppar

1 gul lök
3 dl långkornigt ris
1 msk olja
3 dl grönsaksbuljong (tärning plus vatten)
1 burk (400 g) krossade tomater
1 dl hackad dill


 Skär fisken i kuber. Blanda samman citron, olja, farin, salt och peppar i en skål. Vänd ner fisken och låt den marinera i kylskåpet ca 30 min.
 Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i oljan i en traktörpanna några min. Häll över buljong och tomatkross och låt riset koka under lock ca 20 min.
 Lägg fisken på riset när ca 5 min återstår av koktiden. Klipp över rikligt med dill.
 Servera rispannan med en klick matlagningsyoghurt och haricots verts.

 

2003-10-05

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept