VARMRÄTTER


 

Lax med basilikasås

 

 

4 pers


4 laxkotletter 150-200 g
2 gula paprikor
1 rödlök
150 g haricots verts
Olivolja
Salt och peppar

Sås:
1 pkt fryst basilika, 30 g
1 tsk rivet citronskal
2 msk citronsaft
1 dl rapsolja

 Halvera och kärna ur paprikorna och skär dem i strimlor. Skala och skär löken i tunna klyftor. Koka bönorna knappt mjuka. Låt dem rinna av. Fräs paprikan och löken i lite olivolja. Lägg i bönorna och låt dem steka med en kort stund. Smaka av med salt och peppar.
 Kör basilikan, citronskalet och saften till puré i mixer eller matberedare. Tillsätt oljan och kör till en grön sås. Salta och peppra.
 Salta och peppra laxkotletterna och stek dem 3-4 min på varje sida i lite olja.
 Servera med basilikasås, grönsaker och kokt potatis.

 

2003-11-16

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept