VARMRÄTTER


 

Vit fiskfilé med tomat och svamp i smörsås

 

 

 

Portioner: 4


800 g fiskfilé
smör till stekning
4 msk smör till såsen
2 msk finhackad lök
2 dl vitt vin
1 hg soltorkade tomater, i tärningar
2 dl fint skivade champinjoner
salt
vitpeppar
en nypa socker


 Sätt ugnen på 200 grader.
 Smöra en ugnsfast form. Lägg på hälften av tomaterna, svampen och löken. Lägg fiskfiléerna ovanpå och slå över 1 dl vitt vin.
 Salta och peppra. Sätt in formen i ugnen i ca 10 min. Tag ut fisken från ugnen och lägg över på ett fat. Skrapa ner grönsakerna i en kastrull och slå på 1 dl vin och en liten skvätt vatten och låt koka upp. Vispa ner smöret i den kokande skyn och lägg därefter i resten av tomaterna. Smaka av med salt och peppar.
 Slå såsen över fisken och servera.

 

2004-01-12

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept