VARMRÄTTER


 

Sesampanerad torskfilé med örtbakad potatis och rotfrukter och sötsur sås

 

 

Portioner: 5


500 g torskfilé,
1 dl vetemjöl,
1 ägg,
1 dl vallmofrö,
1 dl sesamfrö,
1 tsk salt,
2 msk margarin,
8 potatisar,
1 palsternacka 100 g,
1 bit rotselleri 50 g,
2 morötter,
1/2 dl majsolja,
1/2 dl hackad dill,
1/2 dl hackad persilja


Sås:
2 dl vatten,
1 tärning fiskbuljong,
2 dl matlagningsyoghurt,
1 msk vetemjöl,
2 msk sweet chilisås,
1 lime,
1 vitlöksklyfta,
1-2 tsk curry, salt, peppar,
1 tomat.

Ugn: 225 grader


1. Skala potatis och rotfrukter och skär i grova stavar. Lägg i långpanna med majsolja, dill och persilja. Salta, peppra och baka i ugn 30 minuter.
2. Skär torsken i bitar om filéerna är stora. Panera först i mjöl, sen i uppvispat ägg och sen i en blandning av vallmofrö, sesamfrö och 1 tsk salt. Stek i margarin.
3. Koka upp vatten och buljongtärning. Rör ut mjölet i matlagningsyoghurten och vispa ner i
buljongen. Koka i 5 minuter. Smaksätt med sweet chilisås, saft och rivet skal av lime, pressad vitlök, curry, salt och peppar. Blanda ner hackad tomat.

 

den 3 mars 2004

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept