VARMRÄTTER


 

Pepparströmming

 

 

Portioner: 4


½ knippa gräslök
1 tsk rosépeppar
1 tsk grönpeppar
1 krm grovmald svartpeppar
1 dl kesella
600 g strömmingsfilé
1 dl ströbröd
½ dl vetemjöl
2 msk smör eller margarin (till stekning)


 Hacka gräslöken. Stöt pepparsorterna lätt i mortel. Blanda kesella med gräslök och peppar. Fördela röran på hälften av strömmingsfiléerna. Lägg resterande filéer ovanpå och tryck ihop. Vänd strömmingsflundrorna i ströbrödet blandat med vetemjöl och salt. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs strömmingen i och får steka 3-4 min/sida.
 Servera den nystekta pepparströmmingen med potatismos och broccoli.

 

2004-04-02

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept