VARMRÄTTER


 

Laxpytt med örtsås

 

 

 

 

4 port


500 g laxfilé
1 purjolök
4-6 potatisar
2 morötter
1-2 msk smör
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
1 burk creme fraiche
2 tsk tomatpuré
1½ msk färsk hackad basilika eller ½ tsk torkad
strimlat eller rivet citronskal


 Skär laxen i cirka 2 cm stora kuber. Skölj och strimla purjolöken. Skala potatis och morötter och skär i ca 1½ cm tärningar.
 Råstek potatis och morötter i lite av smöret i en stekpanna på ganska svag värme så de blir mjuka och får fin färg. Lägg i purjolöken mot slutet. Salta och peppra.
 Ta upp det stekta och håll det varmt. Lägg i lite mer smör och stek laxen på medelstark värme. Salta och peppra.
 Lägg tillbaka grönsakerna och blanda försiktigt.
 Blanda tomatpuré och basilika i creme fraîchen. Låt det sedan smälta ner i pytten. Strö över rivet citronskal.

 

2004-05-30

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept