VARMRÄTTER


 

Fiskgryta med citron och gräslök

 

 

 

 

Portioner: 4

400 g torskfilé
1 1/2 dl lätt crème fraiche
1/2 citron, skal och saft
1 fiskbuljongtärning
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 tomater
2 msk hackad gräslök

Paprikaris:
4 portioner ris
2 gula paprikor



 Koka riset. Kärna ur och tärna paprikorna. Blanda ner dem i det färdigkokta riset. Skär fisken i bitar. Häll crème fraiche, saft och skal från citronen samt buljongtärningen i en gryta eller traktörpanna. Koka under lock upp. Lägg i fisken. Salta och peppra. Koka på svag värme tills fisken är vit och fast, ca 5-10 min. Klyfta tomaterna och lägg dem i grytan. Strö över gräslök. Koka upp.
 Servera fiskgrytan med ris och bröd.

 

2004-06-16

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept