VARMRÄTTER


Hemmagjorda fiskpinnar

 

 

Portioner: 4


600-800 g fiskfilé, torsk, gös eller spätta
2 uppvispade ägg
1 dl ströbröd
1 dl mjöl
100 g smör
1/2 dl matolja

Sås
1/2 dl majonnäs
1 finhackat äpple
1 finhackad saltgurka eller inlagd gurka
1/2 tsk curry

Tillbehör
kokt potatis
dill
citron


1. Skär fisken i lagom bitar. Doppa dem först i lättsaltat mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i rivebröd. Det är viktigt att varje "lager" panering täcker väl för ett så bra resultat som möjligt.
2. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek bitarna på inte alltför hög värme. Låt bitarna rinna av på hushållspapper.
3. Vänd under tiden ihop såsen till fisken. Servera fiskpinnarna med sås och kokt potatis.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept