VARMRÄTTER


Ugnsstekta torskfiléer

 

 

 

 

4 pers.


1 kg torskfilé
dl olivolja
saften av 1 lime
rivet skal av 1 lime och 1 citron
3 msk brun farin
200 g bladspenat
4 vitlöksklyftor fint hackade
salt och vitpeppar
100 g smör


  Lägg torsken i en bunke och häll över olja och limesaft. Låt fisken marinera i ca 2 timmar.
  Smörj en ugnsfast form och lägg i den marinerade torskfilén.
  Blanda rivet skal av lime och citron. Blanda med farin. Klicka ut blandningen över filén. Krydda med salt och peppar och ställ in i 15 minuter i 250 grader.
  Hacka spenaten grovt och fräs den med lite matfett tillsammans med vitlök.
  Fördela spenaten på 4 varma tallrikar. Lägg torsken ovanpå.
  Hetta upp en stekpanna och bryn smöret, passa noga så att inte smöret blir bränt.
  Servera med potatis.

2004-10-24

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept