VARMRÄTTER


God fiskgryta

 

 

 

4 port


1 stor gul lök
2 morötter
ev 1 liten bit färsk fänkål
1 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl gräddmjölk
2 dl vatten
2 msk citronsaft
1 msk tomatpuré
2 fiskbuljongtärningar
1 dl finhackad dill
1 pkt sockerärtor (200 g djupfrysta)
400 g fiskfilébitar ( t ex spätta, torsk eller lax)
100 g skalade räkor
225 g konserverade musslor (1 burk)


Pressad potatis:
600 g kokt potatis
färsk dill


  Skala och hacka lök, morötter och ev fänkål. Fräs i smöret. Pudra över mjölet och späd med gräddmjölk, vatten, citronsaft och tomatpuré. Smula i buljongtärningarna.
  Låt grytan koka upp. Tillsätt dill och sockerärtor. Låt sjuda i några minuter. Tillsätt fiskbitarna och efter ett par minuter även räkorna och musslorna.
  Pressa potatisen och servera med färsk dill.

2004-11-09

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept