VARMRÄTTER


Fina fisken

 

 

2 pers


300 g färsk eller fryst torskfilé
1 tsk salt
1 lagerblad
5 vitpepparkorn
1 citron


Sås:
1 msk smör
1 msk vetemjöl
dl vispgrädde
1 hårdkokt ägg, finhackat
dl klippt persilja


Tillbehör:
1 stor morot
1 msk smör
10 cm purjolök
strimlad dill och timjan


 Tina den frysta fisken så mycket att du kan ta isär filéerna. Koka upp liter vatten med salt, lagerbladet, pepparkornen och 1/3 av citronen (väl tvättad). Lägg i fisken och låt allt småsjuda 2-3 minuter. Dra åt sidan och låt stå med lock 4-5 minuter.
 Smält smöret till såsen i en kastrull och rör ut med mjölet. Späd med 2 dl kokspad och tillsätt grädden. Låt såsen koka 4-5 minuter. Rör ner det finhackade ägget och smaksätt med pressad citron, salt och peppar. Vänd ner persilja och lägg i fiskbitarna.
 Skala och skär moroten i knappt cm-stora bitar. Lägg dem i en kastrull med smöret och lite pressad citron. Låt allt puttra under lock 4-5 minuter. Tillsätt den strimlade purjon och krydda med salt, dill och timjan. Servera med kokt potatis.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept