VARMRÄTTER


Söndagsfina fisken

 

 

 

 

 

4 port


ca 600 g fisk färsk eller tinad filé / torsk eller kolja.
1 hackad lök.
ca 100 g champinjoner, helst färska.
3-4 klyftade tomater.
1 dl persilja eller hackad dill
grädde / ädel matlagningsgrädde
salt och svartpeppar
citron
skorpmjöl


Gnid in filéerna med salt och citron.
Vänd dem i skorpmjöl.
Fräs löken och champinjonerna.
Späd med grädde
Tillsätt de klyftade tomaterna och persiljan/dillen.
Smaksätt med salt och svartpeppar.
Låt röran sjuda några minuter.
Bred ut blandningen i en ugnsfast form.
Lägg fiskfiléerna ovanpå blandningen.
Stek i ugn 225° i 20 min.

Servera med pressad potatis och sallad.

2005-01-19

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept