VARMRÄTTER


Fiskragu med senapssmak
4 portioner


500 g potatis
1 gul lök
1 msk olja
3 dl fiskbuljong (av tärning)
1 dl röda linser
1 pakt. torskfilé
1 dl grädde
1 msk vetemjöl
2 tsk grovkornig senap
ev salt
basilika

Skala potatis och lök. Skär potatisen i bitar. Hacka löken. Fräs lök och potatis i en traktörpanna i olja. Häll på fiskbuljong av tärning. Låt koka under lock 5-10 minuter. Tillsätt röda linser och låt koka ytterligare 10 minuter.
Tina torskfilén så mycket att det går att skära stora kuber.
Vispa ihop en redning på grädde och vetemjöl. Rör ner i grytan. Smaka av med grovkornig senap. Lägg ner fisken i grytan och låt koka några minuter. Smaka av med ev salt. Grovhacka basilika och strö över.
Servera med sallad.

22 mars 2005

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept